Historien

Om Shelley

Dr. Shelley Khullar har arbeidet som spesialist i Oral Kirurgi, både innenfor EU og i Norge, i løpet av de siste 25 årene. Hun har operert i det offentlige, på sykehus, og i privat praksis, og utført et bredt spektrum av behandlingsformer. For tiden praktiserer hun i privat praksis i Oslo, Norge. 


Shelley er offisielt registrert som spesialist i Oral Kirugi i Storbritannia (EU). Norge og Sveits.

Hun er spesielt interessert i rekonstruksjon av tapt benvev på implantatpasienter.
Dr. Shelley Khullar har sin grunnutdannelse, som tannlege, fra Manchester University. Deretter tilbrakte hun noen tid på The Prince of Wales Hospital i Shatin, Hong Kong, hvor hun forsket på Epstein Barr Virus og dets relasjon til kreft i nese- hals regionen. ICI Pharmaceuticals gav henne et stipend for dette.
Sin spesialitet (FDSRCS) tok hun på The Royal College of Surgeons i London. I løpet av sin spesialist utdannelse arbeidet hun ved Southampton General Hospital, avdeling for maxillo-facial kirurgi, og ved The Eastman Institute, samt University College Hospital London, og Aberdeen Royal Infirmary.
Shelley er offisielt registrert som spesialist i Oral Kirurgi i Storbritannia (EU), og i Norge.

Hun tok sin doktorgrad (Ph.D) ved Universitetet i Oslo, avdeling for Oral Kirurgi og Oral Medisin: Tilheling av nerveskader; ved hjelp av Low Level Laser behandling. I denne perioden var hun assosiert med Karolinska Sykehuset i Stockholm, og Avdeling for Cell Biology ved Universitetet i Bergen. I samme periode hadde hun en 20% stilling som instruktør ved Avdeling for Oral Kirurgi og Oral Medisin.
Hun har startet et forskningsprosjekt (Mars 2011), og er for tiden i aktivt samarbeide, som ekstern forsker, med Harvard School of Dental Medicine, Department of Developmental Biology.

Shelley har en Masters i Implantologi og Bone Reconstruction fra Cranio-Maxillo Facial Department, Westphalian University of Munster, Germany. Videre har hun deltatt som frivillig medisinsk hjelpearbeider I Vest Afrika. I den forbindelse har hun i tillegg utført etterforskning, og publisert sine funn relatert til kasus hun oppdaget mens hun var der.
Hun er Fellow of The Royal Society of Medicine of England and Fellow of the Royal College of Surgeons of England.